HomeBedrijfsinformatieteamAdresinformatie
NederlandsEnglish

Van kweker tot exporteur

"Wat wij belangrijk vinden, is de persoonlijke band met de kweker en de klant"

Ik ben gestart als teler, tuinderszoon in het Westland in de jaren ’80. De kwekerij was een familiebedrijf waar van vader op zoon al jarenlang werd gewerkt. Wij teelden verschillende soorten groenten en fruit: komkommers, sla, tomaten, radijs, andijvie, etc. In die tijd bracht ik met de vrachtwagen de groenten naar de veiling.

Er is veel veranderd in de wereld van groenten en fruit: de opkomst van telersverenigingen, centraal sorteren en het grootschaliger worden van de productieprocessen. In de jaren ‘90 hebben wij een eigen telersvereniging Skyline opgericht. De daaruit voortvloeiende handel trok mij zo aan, dat ik op een gegeven moment gekozen heb om geen kweker meer te zijn en verder te gaan in de handel van groenten en fruit.

  Naast de telersvereniging Skyline is ons import en exportbedrijf VMP 10 jaar geleden ontstaan. In de beginjaren richtte wij ons met name op de import en export van groenten. Door de vraag van klanten zijn wij geleidelijk aan naast groenten ook diverse andere producten gaan verkopen en richten wij ons momenteel op het gehele spectrum van groenten en fruit. Zo hebben wij bijvoorbeeld sinds drie jaar ook eigen Turkse import van citrusfruit en groenten. Dat is een mooie aanvulling in de winterperiode op het Hollandse seizoen.


Wat wij belangrijk vinden in het werk, is de persoonlijke band met de kweker en de klant. Wij werken met korte lijnen naar de kweker toe, wat onze klanten erg aanspreekt. Deze openheid en productkennis zijn sterke punten van VMP.

Ook richten wij ons actief op de Engelse markt, waar mijn kennis en ervaring ten goede komen aan het bedrijf. Ik richt mij met name op de specifieke eisen met betrekking tot de productontwikkeling, voedselveiligheid en certificering.

Toegang tot de Turkse markt hebben wij in samenwerking met Turkse families verkregen. Deze familiebedrijven zijn de schakel tussen het Turkse aanbod en de export naar VMP. Deze vruchtvolle samenwerking zorgt voor een diversiteit aan producten.

In samen werking met BDO accountants afdeling Naaldwijk zorgen we er voor dat de administratie op een adequate manier wordt gevoerd. Dit heeft tot gevolg dat we kunnen spreken van een georganiseerde boekhouding en juiste afhandeling op financieel en fiscaal vlak.

Wij verwachten voor de toekomst een normale en gezonde groei van VMP. Mijn zoon Lennart, is sinds een aantal jaren werkzaam bij Vegetables Market Place, zijn betrokkenheid, visie en serieuze aanpak zijn een welkome aanvulling in het bedrijf.

De verladingen vinden plaats bij ons kantoor op het ABC Westland terrein. De chauffeurs kunnen zich melden bij de balie van Europe Ratail Packing wat de verladingen verzorgd voor VMP. De loods is BRC gecertificeerd en voldoet volledig aan de huidige normen.